Kútfúrás Doboz

⚒️
20m-300m mély kutak fúrását vállalom.

A kútfúrás drága dolog!
A magam részéről inkább egyszer elmagyarázom, hogy miért kerül sokba, mint hogy 60-80%-os áron, olyan munkát adjak át amihez nem szívesen adnám a nevemet.
Utálom az egymás munkáját szapuló szakikat, és nem is fogom ezt tenni, de ha megtisztel azzal, hogy elfogad egy tanácsot, kútfúrással soha ne bízzon meg gyanúsan olcsón dolgozó vállalkozót!

Kútfúró telefon:
(Kérem HÉTKÖZNAP, 9-15h között hívjon)


30/19-444-19

Lipcsik Gábor-KútfúróAz eredeti tervem az volt, hogy készítsünk egy dokumentumfilmet a kútfúrásról, amiből bárki részletesen tájékozódhat, aki érdeklődik a szakma iránt, vagy esetleg kútfúrás előtt áll. Bevallom ez nem sikerült teljesen! Ez a film egy fúráson lett felvéve, annak menetét és tényleg csak némi alap információt tartalmaz, de mindenképpen informatív azoknak akik még sosem láttak ilyesmit. A film hangulatába egyszerűen nem fért volna bele, hogy részletekbe menően meséljek el mindent, de meg fogom ezt tenni, külön részekben, az előkészületektől, a szivattyú beépítéséig. Fogadjátok legalább olyan szeretettel, ahogy mi szeretjük ezt csinálni!


Kútfúró fej  Doboz Kútfúrás rétegvízre Kútfúró teherautó  Kútfúró torony
Kútfúró torony

Kútfúrás kedvező árakon! Doboz

Ez több tényezőtől is függ, mint például a talaj szerkezete és minősége, a kút mélysége, a terepviszonyok és még jónéhány dolog.

Általában elmondható, hogy az ország legnagyobb részén kb. 29.000Ft/m áron vállalunk kútfúrást,
de extrém körülmények között, Pl a balatonfelvidéken többfelé felmehet akár 45.000 Ft/m-re is.
20m talpmélységig fix áron dolgozunk, a kút mélységétől függetlenül!
A méteráron kívül semmilyen más költség nem kerül felszámolásra, mint pl. kiszállási díj, kutatófúrás stb.
Az árak nem tartalmazzák az állami költségeket, adókat és engedélyezéssel kapcsolatos költségeket és illetékeket.

A mélyfúrású kutak, a sziklás területen mélyülő fúrások és a 125mm-nél nagyobb béléscső átmérővel készülő kutak költsége, akár jóval meghaladhatja a fenti összeget, de az ország legnagyobb részén a fenti számok az irányadóak.

Az ár tartalmazza a jó minőségű béléscsöveket, szűrőt, és osztályozott, mosott kvarchomokot is, valamint szükség esetén a talajvíz kizárását is.
Önnek már csak egy szivattyúról kell majd gondoskodnia.

Szivattyú telepítés - Kútakna - kerti csap kialakítás

A kútfúrás után ahhoz, hogy használni is lehessen az elkészült kutat, valamilyen módon ki kell nyerni belőle a vizet.
Általában ez búvárszivattyúval történik. A szivattyú beépítésénél van néhány fontos szabály, amit feltétlen be kell tartani:
-Nagyon fontos, hogy a szivattyú teljesítményét és hozamát a kút képességéhez, hozamához kell igazítani.
Időnként előfordul, hogy a túlterhelt kút homokolni kezd, miközben egy jól beállított hozammal ez elkerülhető. - Biztosítani kell a szivattyú teljesítményenek és az ármforrástól való távolságának megfelelő keresztmetszetű, vízszigetelő bevonatú vezetéket.
- Ivóvíz minősítésű és megfelelő nyomásértékű, valamint keresztmetszetű KPE vízvezetéket.
- A szivattyú függesztését biztosító alacsony nyúlásértékű kötelet, vagy rozsdamentes acélsodronyt.
-Talán a legkritikusabb szabály, hogy biztosítani kell, hogy a szivattyú mellé semmiképp ne szorulhasson oda a fent említett dolgok egyike sem, mert ha ez megtörténik, az szerencsétlen esetben akár a kút elvesztését, használhatatlanná válását is okozhatja.
- Szintén kritikusan fontos, hogy a kútba nem eshet bele semmilyen idegen anyag, mert az szintén a szivattyú tönkremenetelét, beszorulását okozhatja.
Éppen ezért ha úgy dönt, hogy a beépítést saját maga végzi el, nagyon körültekintően járjon el!

Ha ránk bízná a szivattyú beépítését és a kútakna kialakítását, 100m mélységig, aknával, szivattyúval, áramlás kapcsolóval, vízvezetékkel, villanyvezetékkel, biztosító kötéllel, kerti csappal, munkadíjjal együtt, a munkát kollégáim
490.000Ft-ért elvégzik önnek. 150x150cm-es nagy aknával 690.000 Ft
Ez az ár nem tartamazza a kútfúrást, csak az aknát és a hozzá tartozó gépszetet, amit felsoroltam!


Kútfúrás - kútakna Kútfúrás - Víznyomás mérés kútfúrás - kútakna belső kútfúrás - kerti csap

Kútkamerázás kút kamerás vizsgálata

Időnként előfordul, hogy jó lenne belelátni a kútba ilyen olyan okból. Erre jelent megoldáast egy speciális kútkamera, ami lehetővé teszi, hogy akár 100m-el a vizszint alatt is megfelelő képet kapva vizsgálodni tudjunk. Ha bármely oknál fogva, szüksége lenne kút kamerás vizsgálatára forduljon hozzánk bizalommal.
A kamerás vizsgálat ára nagyságrendileg 40.000Ft+kiszállási díj
kútkamerázás
kút kamerázás

Kútfúrással kapcsolatos anyagok

A kút kiépítéséhez a Mezőfalvai GWE Budafilter Kft, vagy egy Olasz cég, szintén minősített kútbéléscsöveit és a Sóskúti kvarchomokbánya, vagy a Lesencetomaji bánya osztályozott szűrőhomokját/kavicsát használom.
Mindegyik cég komoly tapasztalattal és múltal rendelkezik a szakterületén és termékeik megfelelnek minden vonatkozó előírásnak.
A kútfúrás közben felhasznált korszerű iszapképző anyagok, rövid idő alatt, természetes úton elbomlanak, a környezetre semmilyen terhelést nem jelentenek.

Spóroljon kútfúrással! Árak-megtérülés

A vízmű adatai szerint egy átlag 4 tagú városi család éves vízfogyasztása 219 köbméter. Nálunk a víz díj 2014-ben 750Ft/köbméter, tehát éves szinten 164.250Ft.
Valószínűleg egy átlag családi ház vízfogyasztása ennél magasabb, hiszen öntöznek, autót mosnak, esetleg medencét töltenek stb. +20%-al számolva éves szinten 197.100Ft


Az árak nem tartalmazzák az állami költségeket, adókat és engedélyezéssel kapcsolatos illetékeket.

Kút mélység

Ha a közelben van jól működő, kielégítő vízhozammal bíró fúrt kút, az jó támpontot adhat a kútfúrást illetően, ellenkező esetben nehéz megjósolni.
Vannak technikák amik a talaj vezetőképességének mérésével meg tudják becsülni, hogy milyen mélységben található vízadó réteg, de még nem találkoztam olyan szakemberrel, aki erre garanciát is adott.
Régóta foglalkozom kútfúrással és közel 168.000. elkészült Magyarországi kútfúrás adataira van rálátásom, cím alapján elég jó eséllyel meg tudom becsülni a telepítendő kút mélységét.

Elkészülési idő

Hasonlóan az előző  ponthoz, nagyon nehéz megjósolni, mert  nem  mindig tudhatjuk előre, hogy milyen rétegsort kell átfúrni és milyen mélyen.
 A kút általában 2-4 nap alatt elkészül, de előfordult már hetekig tartó munka is.
Ritkán, de előfordulhat, hogy a fúrás után, a tiszta víz érdekében, még akár napokig tartó utómunkák is lehetnek.

Elszámolás

Szerencsére a kútfúrás nagyon jól mérhető tevékenység, így az elszámolás nem okoz meglepetéseket senkinek.

Kútfúrással kapcsolatos engedélyek

A kútfúrás több szempontból is engedélyköteles tevékenység. Először is a kútfúró szakember kell megfelelő végzettséggel rendelkezzen, másodsorban a kútfúrást végző gépnek szintén engedéllyel kell rendelkezni.
Ezen kívül a kivitelezéshez is engedély kell, ez több féle lehet. A legegyszerűbb és leggyakoribb eset a háztartási öntözőkút. Ehhez a Jegyző által kiadott engedély szükséges. A munkát az engedély kiadása után lehet megkezdeni. Nem írok pontos összeget mert változhat, de jelenleg pár ezer forint költséggel kell csak számolni ebben az esetben és az első vízzáró rétegig szokták kiadni.
A többi esetet nem részletezem, de mind ivóvíz, mind termálvíz esetén lényegesen magasabb, milliós nagyságrendű többletköltséggel kell számolni az engedélyezés folyamán.

Kutak utólagos engedélyeztetése (fennmaradási engedély) 68500Ft

Mit tartalmaz?

Kút felmérése (főbb paraméterek)
Adatlapok kitöltése
Térképmásolat letöltése
Kút koordináták meghatározása - elhelyezése a térképen
Fényképes dokumentáció
A dokumentációt egy vizsgával rendelkező kútfúró és egy vízügyi mérnök készíti.


Mások által készített kutak javítását nem vállalom!


Kútfúró telefon:
(Kérem, HÉTKÖZNAP 9-15h között hívjon)


30/19-444-19A kútfúrás kedvező terepen, akár saját kézzel is lehetséges!

Kútfúrás kézi erővel

Sajnos Magyaroszágon nem jellemző, hogy kézi kútfúró géppel megfúrható rétegben megfelelő mennyiségű és minőségű víz legyen.

Ha van hozzá affinitása és már, adott hozzá minen szerszám otthon, bizonyos területeken, ahol nincs keményebb agyag, vagy bármilyen kőzet a talajban, saját készítésű kútfúró géppel is meg lehet próbálni a kútfúrást. Erre több módszer is van és az interneten elég sok hasznos információt lehet találni a lehteőségekről. Van akinek sikerül, van akinek nem, de kalandnak sem utolsó egy ilyen próbálkozás.
Ha nincs meg minden szükséges szerszám, egy gép építéséhez a műhelyben, inkább ne álljon neki, mert valószínűleg kudarc, esetleg baleset lesz a vége és nem egy kút.


Mi a kút?

Sokan úgy gondolják, hogy ha van egy lyuk a földben és abban víz van, akkor ez egy kút.
Ez kedves elképzelés, de egy kút azért több ennél.


Itt merül fel a kérdés, hogy ásott kút, vagy fúrt kút a célszerűbb?

Talajvízre épült ásott kút

Erre nincs egyértelmű válasz, mivel ez, az igénytől függ.
Ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy viszonylag magasan van a talajvíz, ami bőségesen és a csapadékmennyiségtöl függetlenül állandóan pótlódik és nem szempont a víz minősége, akkor az ásott kút a jó választás.

Ha a víz minősége is szempont, akkor biztos, hogy a kútfúrás a megoldás.
Erre rendkívül egyszerű a magyarázat. Az ásott kutak szinte kivétel nélkül talajvízre épülnek. A talajvíz pedig Magyaroszágon, szinte mindenhol szennyezett.
Majdnem mindig magas a Nitrit, Nitrát tartalma és számtalan más kórokozó mellett szinte biztosan jelen van benne a kóli baktérium.

A fúrt kútba, ha szakszerűen van kivitelezve (csak akkor) nem juthat be a talajvíz, így a minősége várhatóan lényegesen jobb, akár ivóvíz minőségű is lehet.
Tudok rá példát, hogy két egymástól ca. 100m-re lévő fúrt kút közül, az egyik iható, a másik "pöcegödör" minőségű vizet ad. A különbséget, a kivitelezés szakszerűsége teszi!
Szerencsére a fenti esetben szintkülönbség is van, így a lejjebb lévő rosszul kivitelezett fúrt kút nem szennyezi be a feljebb lévő fúrt kutat, de sajnos a lejjebb lévőket biztosan igen.


Mások által készített kutak javítását nem vállalom!


Kútfúró telefon:

(Kérem HÉTKÖZNAP 9-15h között hívjon)

30/19-444-19Versek kút, víz, kútfúrás témakörben:

Velősy Gusztáva: Az öreg kút
Az öreg kút csendesen adja vizét,
- így telik minden napja.
Áldott élet ez! - fontolgatom;
csak adni, adni minden napon.
Ilyen kúttá kellene lennem!
Csak adni teljes életemben!
Csak adni? - Terhet is jelenthet…
Jó kút, nem érzed ezt a terhet?
Belenézek..., tükre rám ragyog;
… Hiszen a forrás nem én vagyok
Árad belém,! Csak tovább adom
frissen, vidáman és szabadon.
Hadd éljek ilyen kút életet!
Osszak áldást és szeretetet!
Nem az enyém, - Krisztustól kapom.
Egyszerűen csak tovább adom.


KútfúrásDoboz

Ismeretlen kцltх:
Mindig csak adni
A jу цreg kъt csendesen ontja vizйt
нgy telik minden napja.
Бldott йlet ez, fontolgatom:
csak adni, adni minden napon.
Ilyen kъttб kellene lennem.
Csak adni teljes йletemben.
Mindig csak adni?
Ez terhet is jelenthet!
Jу kъt, nem йrzed ezt a terhet?
Belenйzek, tьkre rбm ragyog,
de hiszen a forrбs nem йn vagyok!
Бrad belйm, csak tovбbbadom,
Vidбman, csendben йs szabadon.
Hadd йljek ilyen kъt-йletet,
Osszak бldбst йs sok-sok szeretetet!
Nem az enyйm, Krisztustуl kapom,
Egyszerыen csak tovбbbadom.

Kútfúrás

Mások által készített kutak javítását nem vállalom!
Kérem ne hívjon fel, ha nem ÚJ KUTAT szeretne fúratni, vagy nem ÉN FÚRTAM az ön kútját!


Kútfúró telefon:

(kérem HÉTKÖZNAP, 9-15h között hívjon)


30/19-444-19Budapest
-- --
Bács - Kiskun
-- --
Baranya
-- --
Békés
-- --
Borsod - Abaúj - Zemplén
-- --
Csongrád
-- --
Fejér
-- --
Győr - Moson - Sopron
-- --
Hajdú - Bihar
-- --
Heves
-- --
Jász - Nagykun - Szolnok
-- --
Komárom - Esztergom
-- --
Nógrád
-- --
Pest
-- --
Somogy
-- --
Szabolcs - Szatmár - Bereg
-- --
Tolna
-- --
Vas
-- --
Veszprém
-- --
Zala
-- --
Kútfúrás Doboz gyors, profi kútfúró szakemberekkel.

Fújható hőszigetelés gyorsan, tisztán, profin. - hőszigetelés Doboz
Az oldalt a Poliflott Kft üzemelteti: 7634 Pécs, Muskotály dűlő 14. Aktuális cégjegyzékszám: 02 09 076537 Adószám 23025097202